Skip to main content

Partij op het scherp van de snee met een plaats in de linkerkolom als inzet. Beide ploegen hadden tot nog toe enkel van leider Blankenberge verloren. BBC moest wel de diensten missen van Justin Parmentier (voetblessure) en zag in de loop van de partij ook nog een Tim Hoflack uitvallen met een kuitblessure.

Via het duo Bruynsteen – Esprit nam Poperinge de betere start wat resulteerde in een kleine bonus na de eerste periode. (20 – 18) Al snel bleek dat vooral inside de bezoekers moeilijk te stoppen waren. Een goed ingekomen Delameillieure en een hardwerkende Pieters hadden dan ook de handen vol met de bezoekende torens. Rust 37 – 38.

Zelfde scenario na de pauze, waarbij Vanelslander het de bezoekers flink moeilijk maakte met enkele geslaagde drives. Ook Noppe toonde zich bij de pinken en de thuisploeg bleef in het zog van het Kortrijkse team (53 – 55 na quarter 3)

Pas in het slotquarter kon Kortrijk de match in zijn definitieve plooi leggen. Het uitvallen van Bruynsteen en Ryon met vijf fouten was daar niet vreemd aan. Een late driepunter van Maes gaf het thuispubliek nog hoop, maar een nieuwe korf van Billiet (26 ptn) deed de veer uiteindelijk breken.

Heel verdienstelijke match van BBC, Poperinge faalde echter vanop de vrijworplijn (11 op 28) en liet zo een uitstekende kans op een derde zege op rij liggen.

Speelden: Esprit 15, Vanelslander 12, Noppe 12, Hoflack 3, Ryon, Bruynsteen 4, Pieters 15, Vandenberghe, Maes 3, Delameillieure 8.

Q1 20/18, Q2 17/20, Q3 16/17, Q4 19/23

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.