Skip to main content

Tegen staartploeg Gistel/Oostende deed BBC wat moest en dat was winnen. De manier waarop was echter piccobello en de gretigheid waarmee er gespeeld werd was mooi om zien. De Hoppeploeg nam een verschroeiende start, toonde meteen dat het driepuntkanon op scherp stond en liet de bezoekers alle kleuren van de regenboog zien. Jammer dat Esprit al heel snel uitviel met een spierblessure, maar Vanelslander toonde zich een waardige vervanger. Na de eerste periode keek Gistel dan ook al aan tegen een 26 – 10 achterstand.

Alhoewel de bezoekers het evenwicht in het tweede quarter herstelden, was er van een terugkeer geen sprake. Poperinge eindigde ook deze periode met drie bommen op rij en drukte meteen de Gistelse illusie in op een mogelijke terugkeer de kop in. Ook na de pauze hield BBC de match in handen. Parmentier bevestigde zijn prestatie van voor de rust en Bruynsteen toonde zijn groeiende vorm.

Collectief bleef het plaatje kloppen en enkel in het laatste quarter nam BBC wat gas terug. Volgende zaterdag in Blankenberge, tegen de ongeslagen leider, wordt het alvast een ander paar mouwen!

Scoorden: Esprit 3, Vanelslander 9, Vanuxem 6, Hoflack 13, Ryon 7, Parmentier 16, Bruynsteen 13, Pieters 7, Tierssoone 9

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.