Skip to main content

Drie quarters lang kon Poperinge de schijn hoog houden, om dan in het slotquarter fysiek te kraken. Veel volk in de sporthal voor deze derby. BBC had enkel zeven spelers op de bank, want na de spierblessure van Esprit, werd ook Vanuxem door een zelfde letsel getroffen. Bovendien is ook Gontier-Versailles al geruime tijd buiten strijd.

Toch stak een wervelende Ryon met drie korven op rij het vuur meteen aan de lont. Poperinge leek gelanceerd (15 – 8) en de Ieperlingen hadden een time-out nodig om de wagen op de rails te krijgen. Poperinge kreeg het erg lastig met de bezoekende press, Melco nam het commando over en eindigde de eerste periode zelfs met een bonus (17 – 22).

Wie dacht dat BBC zou kraken, kwam echter bedrogen uit. Coach Maes herschikte zijn defense en de bezoekers kwamen moeilijk tot scoren. Parmentier en Hoflack vonden de weg naar de korf en dat resulteerde in een 35 – 33 ruststand.

Ook in het derde quarter hield de Hoppeploeg aanvankelijk nog goed stand. Vanelslander deed als guard een prima job, maar fysiek begonnen de inspanningen zwaar door te wegen. Poperinge lukte amper een korf inside en dat brak de thuisploeg zwaar op.

Toen bij het begin van het vierde quarter bij Melco plots alles lukte (drie bommen op rij), gingen bij de thuisploeg de kopjes naar beneden. Coach Maes bracht terug rust in de ploeg, maar de match was gespeeld. Melco had de zege alleszins niet op een presenteerblaadje gekregen …

Speelden: Vanelslander 10, Hoflack 11, Ryon 12, Parmentier 14, Bruynsteen 4, Pieters, Tierssoone 6

Q1 17/22, Q2 18/11, Q3 11/17, Q4 11/23

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.