Skip to main content

In deze inhaalwedstrijd speelde BBC zijn beste partij van het seizoen en dat ondanks de beperkte kern. Meteen een stevige opsteker en een mooi einde van 2017.

De thuisploeg startte furieus en na 4 min. wezen de bordjes reeds 18 – 8, Parmentier en Hoflack schoten met scherp en de bezoekende coach moest ingrijpen. Poperinge had op zijn adem getrapt en de kustjongens namen in het tweede quarter even het commando over. (27 – 28)

Een alomtegenwoordig duo Ryon – Pieters en een knappe invalbeurt van Feryn zorgden ervoor dat BBC kon gaan rusten met een 44 – 38 voorsprong.

In een perfect derde quarter legde de Hoppeploeg de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Met een biezonder agressieve drie – twee zone wist Mibac geen raad en vermits BBC vlot bleef scoren bouwden de gastheren aan een veilige 66 – 52 voorsprong na de derde periode. Toen de bezoekers nog even dreigden, vooral omdat BBC teveel vrijworpen miste, (19 op 36) ontnam een nieuwe bom van een sterk spelende Tierssoone de bezoekers alle hoop.

Poperinge haalde zijn zesde seizoenszege binnen en dat was meer dan verdiend.

Speelden: Degros, Vanelslander, Hofflack 17, Ryon 9, Parmentier 16, Gouwy 2, Pieters 16, Tierssoone 17, Feryn 9.

Q1 27/21, Q2 17/17, Q3 22/14, Q4 20/20

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.