Skip to main content

Opnieuw geen thuiszege voor de Hoppeploeg, die deze week nog Maes en Parmentier op het gekwetstenlijstje staan had. Poperinge startte furieus via Pieters en driepunters van Esprit en had in geen tijd een 12 – 0 op het scorebord getoverd. De bezoekers pasten hun defense aan en dat had meteen resultaat, de thuisploeg verloor zijn precisie en de Bruggelingen naderden na een 18 – 8 tussenstand op kousenvoeten. Ondertussen was Ryon al naar de bank met drie fouten en stoomden de bezoekers door naar 18 – 24 in het tweede quarter. BBC incasseerde dus 16 punten op rij, voor het zelf via Pieters opnieuw de weg naar de korf vond. Een driepunter van Noppe en een makkelijke korf van Vandenberghe bracht de partij weer in evenwicht. Rust 26 – 27.

BBC bleef het ook na de pauze aanvallend moeilijk hebben ondanks enkele mooie shots van Bruynsteen en een sterke Pieters die op de verdediging bleef wegen. Ryon kreeg heel snel zijn vijfde fout. Ook op het einde van het derde quarter, leek de eerste thuiszege nog mogelijk. (39 – 41) Een nieuwe bom van Esprit werd onmiddellijk door Racing beantwoord en Poperinge slaagde er maar niet in even de leiding over te nemen. Toen kapitein Hoflack met zijn derde driepunter zijn ploeg op 59 – 59 langszij bracht, laaide de hoop bij de thuissupporters op. In een erg spannend slot, zonder Bruynsteen (foutenlast), plooide Poperinge echter in de slotfase en restte er te weinig tijd om nog een degelijke aanval op te zetten.

Speelden: Esprit 14, Vanelslander 0, Noppe 7, Hoflack 9, Ryon 2, Bruynsteen 12, Pieters 17, Vandenberghe 2, Delameillieure 0

Q1 18/18, Q2 8/9, Q3 13/14, Q4 24/24

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.