Skip to main content

Topmatch met alle ingrediënten aanwezig: veel volk, twee ploegen die knokten voor de zege, spanning en een prima leiding.
Wytewa, de nummer twee uit de klassering, had de week voordien leider Blankenberge zijn eerste nederlaag aangesmeerd en zakte dus vol vertrouwen af naar de Hoppestad. Poperinge wou zijn thuispubliek, na de ploegvoorstelling van de U10, tonen dat het niet zo maar toevallig op een derde (weliswaar gedeelde) stek geklasseerd staat.

Noppe zette meteen de lijnen uit en een biezonder trefzekere kapitein Hoflack was een ware gesel voor de bezoekende defense. Toen ook Esprit en Pieters zich in de debatten gingen mengen kon de thuisploeg een klein kloofje staan. Het hoogstaande eerste quarter werd afgesloten met een 27 – 23 stand. Ook bij aanvang van de tweede periode bleef Poperinge de wet dicteren. Pieters raakte volledig onder stoom en Hoflack lukte een nieuwe bom. (35 – 27) De jongens van coach Maes
hadden blijkbaar op hun adem getrapt, want met de rust in zicht scoorde Roeselare tien punten op rij. (35 – 37)

Na de pauze leek de Hoppeploeg zijn beste kruit verschoten te hebben. Enkel Esprit kon een vlot scorend bezoekend team van antwoord dienen en bij een 41 – 55 stand leek de buit voor Wytewa binnen. Een wilskrachtige thuisploeg dacht er echter anders over. Twee korven op rij van Ryon en een bom van Noppe zorgden voor de start van een schitterende remonte. (58 – 64 na quarter drie) Roeselare bleek even van slag en BBC profiteerde om op zijn beurt tien punten op rij te plaatsen en
definitief de leiding over te nemen. (68 – 64) Een driepunter van Parmentier (78 – 70) deed het thuispubliek al even dromen van de overwinning. De bezoekers konden nog wat afknabbelen van hun achterstand, maar het Poperingse team hield de kopjes koel en behaalde zo een prachtige zege. Het warme applaus achteraf was het beste bewijs dat de supporters genoten hadden van een collectief heel sterke prestatie.

Scoorden: Esprit 24, Vanelslander 2, Noppe 6, Hoflack 14, Ryon 4, Parmentier 3, Pieters 24

Q1 27/23, Q2 8/14, Q3 23/27, Q4 25/15

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.