Skip to main content

Speeldag 8 brengt een belangrijke wedstrijd met zich mee voor Poperinge Two. Sijsele C staat net achter de hoppeploeg en wil het dit jaar top 5 spelen dan dient hier alvast gewonnen te worden.

Poperinge start aarzelend en laat meteen enkele simpele punten liggen. Sijsele vergeet hier echter gebruik van te maken en dankzij een ijzersterke Bruynsteen Simon kan de thuisploeg gelijke tred houden. 

Pops geraakt als eerste beter in de match en als ook Gouwy de weg naar het doel gevonden heeft, slaat het zelfs een tienpuntenkloof. De voorsprong is echter van korte duur en al vlug komt Sijsele langszij. Enkele barslechte minuten aan het einde van het tweede kwart zorgen ervoor dat alles te herdoen valt. Ruststand: 31-31. 

Wie op beterschap hoopt na de rust komt wat bedrogen uit. Poperinge lijkt niks van zijn goede spel terug te vinden en ditmaal profiteert Sijsele optimaal. 6-18 het verdict van quarter 3 en Poperinge voelt de bui al hangen. 

Coach Coudyser pept zijn troepen nog eens op maar met weinig effect. Pops speelt iets beter maar ver van goed genoeg om een remonte in te zetten, integendeel, Sijsele bouwt zijn voorsprong verder uit en smeert zo Poperinge zijn derde nederlaag op rij aan. Eindstand: 47-64. 

Poperinge B valt zo terug naar een zevende plaats en zal zich vlug moeten herpakken. Hopelijk kan de terugkeer van Feryn en Vanuxem het tij keren om zo sterk aan de dag te komen tegen Blankenberge (8ste in de stand) binnen 2 weken.

Speelden: Nicolas Jacques: 3 – Leander De Souter: 0 – Thomas Gouwy: 9 – Ringo Vandenberghe: 2 – Simon Bruynsteen: 13 – Willem Nachtergaele: 1 – Bert Verhaeghe: 6 – Siebe Bruynsteen: 13

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.