Skip to main content

Op speeldag 16 gaat Poperinge B op zoek naar zijn eerste overwinning van het jaar. Op papier lijkt de bezoekende ploeg, Koekelare B, een haalbare kaart. Coach Coudyser moet het echter stellen met slechts 7 spelers. Naast Feryn neemt Vandenberghe nu ook een plaatsje op de blessurebank en door studies zijn De Souter en Maekelberg nog steeds niet beschikbaar.

Koekelare dat met een aantal andere spelers en een nieuwe coach vorige week een opvallende overwinning had meegenomen tegen Koksijde, startte goed aan de wedstrijd. Toch waren onze jongens niet onder de indruk en maakten ze meteen het verschil. Nachtergaele bedankte in het eerste quarter de coach voor het vertrouwen en maakte een voortreffelijke beurt.

In het tweede Q kunnen de roodhemden de voorsprong nog wat meer uitdiepen. Even schrikken was het wel wanneer er op het einde van deze 10 een viertal driepunters in het doel belanden. Toch kon Poperinge de rust ingaan met 14 punten voorsprong.

Na de rust lijkt Poperinge vooral te denken aan de receptie die volgt. Het speelt mooi basket maar vergeet te vaak af te werken. Gelukkig voor de thuisploeg lijken de bezoekers zich al neer te leggen met een nederlaag.

Ondanks aanmaningen van coach Coudyser kabbelt Pops rustig verder en de tweede helft lijkt dan ook een maat voor niks. De thuisploeg doet wat het moet en behaalt de eerste drie punten van 2019. Eindstand: 73-53.

Two krijgt volgende week rust, zo kan het hopelijk sterk voor de dag komen tegen Brugge en de top 5 ambitie wat kracht bijzetten.

Speelden: Nicolas Jacques: 8 – Merlijn Vanuxem: 11 – Thomas Gouwy: 17 – Simon Bruynsteen: 19 – Willem Nachtergaele: 9 – Bert Verhaeghe: 8 – Siebe Bruynsteen: 4

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.