Skip to main content

Poperinge Two stond zondag voor een bekende tegenstander. Zwevezele B kwam namelijk op bezoek in de hoppestad en dit met een duidelijk doel. Een passage in de krant verraadde hun intentie om met de winst terug huiswaarts te keren. Dit was echter buiten onze jongens gerekend.

Poperinge start furieus en scoort uit alle hoeken. Halfweg het eerste kwart staat het dan ook 20-8. Een tempo die moeilijk aan te houden is, want Zwevezele komt terug om het quarter af te sluiten met een 20-15 stand.

De korte break doet de roodhemden geen goed en opnieuw is het Zwevezele die de bovenhand haalt. Te overhaast spel van de thuisploeg zorgt ervoor dat de bezoekers
meteen langszij komen en met een voorsprong kunnen rusten. Q2: 9-16.

Na de rust lijkt Poperinge terug grip op de match te krijgen en lijkt het aanvankelijk de achterstand te kunnen verkleinen. De bezoekers laten echter niet begaan en blijven net dat tikkeltje secuurder in de afwerking waardoor en kunnen hun voorsprong nog een kleine beetje uitbouwen. Einde quarter drie: 18-19.

Alles nog te spelen dus in de laatste tien minuten en coach Coudyser zet zijn troepen nog eens op scherp. Poperinge lijkt zijn vorm van de eerste minuten terug gevonden en gaat meteen over de bezoekers. Het betere haasje over werk wordt uiteindelijk de nek omgewrongen door Gouwy T., die na een ijzersterke wedstrijd ook nog eens de beslissende driepunter voor zijn rekening neemt. Een laatste time-out van Zwevezele levert niks meer op en De Souter mag vanop de vrijworplijn die eindstand vastleggen. Q4: 27-19.

Eindstand: 73-69. Poperinge wint een belangrijke wedstrijd met het oog op behoud en klimt zo weg van de voorlaatste plaats. Hopelijk kunnen ze deze prestatie doortrekken volgende week tegen de eerste in de stand: Zwevegem-Deerlijk.

Speelden: Jens Ferryn: 12 – Nicolas Jacques: 9 – Jochen Blondeel: 9 – Lander De Souter: 2 – Thomas Gouwy: 29 – Niels Gouwy: 0 – Simon Bruynsteen – Thijs Hebben: 6 – Arne De Lameillieure: 2 – Bert Verhaeghe: 4

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.