Skip to main content

BBC Two staat voor zijn eerste confrontatie in 2019. Het mag met Gullegem meteen een te duchten tegenstander ontvangen. In de heenwedstrijd werd er met 5 punten verloren. Coach Coudyser steekt dan vooraf ook niet onder stoelen of banken dat dit het moment is om uit te pakken en wilde de drie punten in Poperinge houden.

Poperinge lijkt dit in de openingsfase te hebben begrepen. Via een sterke defensieve organisatie kan het aanklampen. Toch lijken er wat slordigheden in rebound ervoor te zorgen dat de bezoekers een kleine kloof kunnen slaan. Op het eindsignaal van het eerste quarter zet Gullegem de roodhemden op een 7 punten achterstand.

Coach Coudyser blijft sleutelen aan de defensieve organisatie. Poperinge gelooft in het 2e Q opnieuw in de wedstrijd. Via een sterke Vandenberghe en Bruynsteen kan het de achterstand na 2 minuten dichten. Wanneer ook Gouwy zich in de debatten begint te moeien moet Gullegem de Hoppeplukkers laten gaan. Een verrassende ruststand staat dan op het scorebord (38-29)

In het derde quarter zien we twee ploegen die volop voor de overwinning gaan. Poperinge kan stand houden maar voelt de druk van Gullegem toenemen. Wanneer Gullegem een defensieve zone hanteert blijkt Poperinge het wat moeilijk te hebben. En met nog 14 seconden op de teller komt de tegenstander voor het eerst aan de leiding na het eerste quarter. Een ultieme poging in het slot van de wedstrijd kan geen soelaas meer brengen en Poperinge moet deze wedstrijd op de meest onprettige manier afsluiten.

Opnieuw net niet tegen een sterke tegenstander. Volgende week wacht een verplaatsing naar Knokke-Heist. Een nieuwe kans voor de ploeg om een eerste overwinning in 2019 te boeken.

Nicolas Jacques 2, Merlijn Vanuxem, Thomas Gouwy 15, Ringo Vandenberghe 11, Simon Bruynsteen 20, Willem Nachtergaele, Bert Verhaeghe 4, Siebe Bruynsteen 6.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.