Skip to main content

De maand december is aangebroken en dat is voor Poperinge B het signaal om de jaarlijkse gewoonte aan te vatten. Aangepaste muziek en kerstsokken zorgen meteen voor de nodige sfeer. Met een mooi aantal supporters is de scene gezet voor een leuke partij. Met Middelkerke op bezoek krijgt Poperinge echter geen vervroegd Kerstcadeau en coach Coudyser wijst op de ernst van de zaak. Een overwinning is nodig als de thuisploeg de voeling met de top niet wil verliezen.

Een onuitgegeven basisploeg begint goed aan de partij maar lijkt toch wat scoringskracht te kort te komen. Na enkele gelijkopgaande minuten brengt coach Coudyser dan ook Gouwy in en die neemt meteen zijn ploeg op sleeptouw. Negen punten in vier minuten van de Poperingse nummer acht zorgen voor een mooie kloof.

De hoppeploeg bouwt in het tweede quarter verder aan zijn voorsprong. Het heerst onder de korf en maakt daar gretig gebruik van. De centers kunnen elk om beurt hun nummertje tonen onder doel en Pops lijkt af te stevenen op een makkelijke overwinning. Aan de rust heeft het dan ook een comfortabele voorsprong.

Net als vorige week lijkt Poperinge plots het scoren volledig verleerd. Middelkerke begint wel sterk aan de tweede helft en zet een 0-6 op het bord. Teveel nonchalance en balverliezen lijken de partij te doen kantelen. Onze jongens laten het niet gebeuren en rechten op tijd de rug om de opmars van de bezoekers te stuiten. Voorsprong verkleind maar geen reden tot paniek voor de roodhemden.

Het vlotte spel van de eerste helft wordt niet meer terug gevonden en Middelkerke blijft aandringen. Ook bij de supporters groeit de onrust en laten dan ook van zich horen als de voorsprong plots maar 6 punten meer bedraagt. Een resem gemiste vrijworpen zorgen voor onnodige extra spanning maar Poperinge kan de match alsnog winnend afsluiten. Eindstrand: 64-54.

Alweer een partij met twee gezichten maar Poperinge B doet wat het moet en houdt de drie punten thuis. Hopelijk recupereert het deze week terug Bruynsteen Siebe zodat het voltallig naar Wibac kan trekken zaterdag en de winstreeks verlengen.

Speelden: Nicolas Jacques: 5 – Merlijn Vanuxem: 4 – Leander De Souter: 0 – Thomas Gouwy: 17 – Ringo Vandenberghe: 10 – Simon Bruynsteen: 9 – Jens Feryn: 12 – Bert Verhaeghe: 7

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.