Skip to main content

Tegen Sint-Elooiswinkel, ploeg uit de kelder van de klassering, had de thuisploeg verlengingen nodig om de zege in de Hoppestad te houden. Twee gekwetsten en drie afwezigen zorgden ervoor dat coach Coudyser moest putten uit het jeugdig talent dat er aan komt. Liefst drie U18 spelers en één U16 speler stonden op het wedstrijdblad en zorgden er mee voor dat uiteindelijk de fel gesmaakte overwinning aan de Ouderdomseweg bleef. Simon Bruynsteen viel voor de rust niet te stoppen en met vijf driepunters uit zes pogingen en een 30 – 23 stand op het scorebord, trok het team naar de kleedkamer.

Na de pauze kreeg Bruynsteen echter geen ruimte meer en zat hij in de tang van de verdediging. Een bij momenten erg bruut spelend bezoekend team knokte zich echter meer en meer in de match. Een bom van Bloes en vrijworpen van Maekelberg en Verhaeghe leken de zege veilig te stellen, maar balverlies in deslotseconden gaf Wibac de kans om verlengingen uit de brand te slepen. (56 – 56) Knappe acties van een niet aflatende Nachtergaele dienden de bezoekers uiteindelijk de doodsteek toe.

Speelden: Maekelberg 6, Dendoncker 4, Desouter 0, Gelein 0, Bruynsteen Simon 17, Bloes 8, Nachtergaele 11, Verhaeghe 6, Bruynsteen Siebe 8.