Skip to main content

De inschatting voor de wedstrijd was dat de beste defense van de reeks wel eens meer problemen zou kunnen opleveren dan gehoopt. En zo bleek ook… een moeilijk start, waarbij Izegem bovendien veel vlotter tot scoren kwam dan ze dit seizoen al hadden gedaan, resulteerde in een eerste voorsprong voor de tegenstander 17-10.

Halfweg het tweede kwart leek de wedstrijd echter in ons voordeel te kantelen (25-30), maar toen sloeg het noodlot toe en verloren we onze kapitein na een stevig duel. Met nauwelijks 7 spelers zou het met andere woorden een moeilijke opdracht worden, al konden we wel met een kleine voorsprong de rust in (37-40).

Tijdens het derde en vierde kwart nam geen van beide ploegen afstand en een thriller was in de maak (einde derde kwart 61-59).

Uiteindelijk kreeg op het einde van het 4de kwart uitblinker Tristan vanop de vrijworplijn de uitgelezen kans om Poperinge net voor het einde van de reguliere speeltijd op voorsprong te shotten. Onder hoge druk lukte hij beide vrijworpen (je moet het maar doen!), wat resulteerde in een 75-76 eindstand. Een mooie overwinning, tegen een ploeg met een sterke defensie en een heel brede kern… zo blijft Poperinge ongeslagen.”