Skip to main content

Poperinge Two kreeg vorig weekend een serieuze klap te verwerken met de nederlaag thuis tegen leider Kortrijk. Een match tegen het lagere geklasseerde Gistel-Oostende was dan een ook een mooie kans om de ploeg meteen weer op de rails te krijgen. Pops moest Gouwy, Maekelberg en Vanuxem missen maar desondanks beschikte de coach over genoeg rotatiemogelijkheden.

Van een gebrek aan vertrouwen blijkt er bij de start van de partij geen sprake. De bezoekers beginnen gretig en scoren vlot. Al vlug staat er een tienpuntenkloof op het bord en kunnen de meegereisde supporters zich al wat rustiger in hun stoeltje nestelen. Quarter één eindigt op een overtuigende 13-28 stand.

Aanvang tweede kwart en de coach van de thuisploeg heeft duidelijk wat losgemaakt bij zijn spelers. Gistel-Oostende komt agressief en gretig uit de pauze. Poperinge heeft er niet meteen een antwoord op en ziet zijn voorsprong stelselmatig slinken. Met heel wat moeite en een trefzekere Verhaeghe (8/13), behoudt het de overhand in deze partij, maar met een luttele vier punten voorsprong aan de rust is het duidelijk dat het in de tweede helft heel wat anders moet.

Die boodschap heeft Two niet meteen begrepen en de partij hervat zoals die geëindigd is. De thuisploeg speelt met volle overgave en voert de druk hoog op. Dankzij een ijzersterke Feryn (6/6) kunnen onze jongens nog wat gelijke tred houden. Na drie kwart wedstrijd kan het nog alle kanten uit.

Het vierde quarter breekt aan en zo ook het moment van de waarheid. Jacques blijft strooien met assists (7) maar kan niet voorkomen dat de thuisploeg voor het eerst in deze partij de leiding neemt. Feryn moet niet veel later naar de kant met 5 fouten en dit doet Poperinge nog meer pijn. Turnovers en heel wat gemiste vrijworpen zorgen ervoor dat onze jongens deze wedstrijd niet meer kunnen keren. Bij overmaat van ramp moet Jacques in de laatste minuten geblesseerd naar de kant. Eindstand: 86-83.

Het verdict van deze wedstrijd is zwaar, naast de tweede nederlaag op rij lijkt Pops ook Jacques voor de rest van het seizoen verloren te zijn. Ook Bruynsteen Siebe houdt wat blessureleed aan deze wedstrijd over. Offensief is Two sterk, 83 punten met een afwerkingspercentage van 42% is zeker meer dan behoorlijk. Defensief lijkt er echter nog heel wat werk aan de winkel, ook het vrijworpenpercentage (55%) kan nog wel omhoog. Hopelijk beterschap zondag tegen Desselgem.

 

Speelden: Degros: 0 – Jacques: 7 – Boone M.: 2 – Vandenberghe: 12 – Bruynsteen Simon: 4 – Boone G.: 13 – Feryn: 13 – Nachtergaele: 2 – Verhaeghe: 19 – Bruynsteen Siebe: 11