Skip to main content

Wedstrijd van de laatste kans voor beide ploegen. De Hoppeploeg moest het doen zonder geblesseerden Vanelslander en Pieters en zag Dondaine en U-18er Nachtergaele, die de coach voor het vertrouwen bedankte met een knappe prestatie, de kern aanvullen.

Bij de rust zag het er voor de Hoppeploeg allesbehalve rooskleurig uit, ook al omdat in de aanvangsfase Noppe met een voetblessure naar de bank moest. Gelukkig was er Bruynsteen als rots in de branding, maar ook hij kon niet beletten dat de bezoekers met een 34 – 27 stand naar de pauze gingen.

Met een agressieve drie-twee zone probeeerde Poperinge de bakens te verzetten. Noppe verscheen terug op het terrein en niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend liep het een stuk beter. Bovendien vond de kustploeg minder en minder de weg naar de korf en namen de gasten meer en meer rebounds. De kentering was ingezet en toen Parmentier in het slotquarter met drie bommen uitpakte was het lot van Knokke bezegeld. Deugddoende zege waar hopelijk een vervolg wordt aan gebreid.

Scoorden: Bruynsteen 22, Parmentier 21, Noppe 11, Hoflack 8, Nachtergaele 5, Maes 0, Vervenne 5, Verdure 3, Dondaine 0, Delameillieure 2.
Q1 11/14, Q2 23/13, Q3 9/19, Q4 23/31