Skip to main content

Rare jongens die kadetten van BBC Poperinge. We dachten dit seizoen al alles gezien te hebben. Verrassend goede wedstrijden, even onverwachte slechte matchen. Wedstrijden waarin alles lukt, andere waarin niets afgerond werd. Wat we dit weekend zagen, was nog iets van een ander kaliber.

Kortrijk kondigde zich hierbij aan als een hapklare brok. Niets was minder waar. Kortrijk startte verschroeiend. De afgevaardigden van de thuisploeg stonden er zelf met verbazing naar te kijken. Een erg gretig team waar de hoppeplukkers geen raad mee wisten. Bij Kortrijk lukte alles en gingen de punten vlotjes in de korf. Bij Poperinge kwamen de ballen allemaal verkeerd aan. Onze score werd verrassend en verdienstelijk door onze nummers 11 en 12 opgedreven . Ze konden de golf van de thuisploeg evenwel niet tegenhouden. Ondertussen groeide de frustratie bij de bezoekers en werd er hierbij eentje door de coach voor een afkoelingsperiode naar de bank verwezen. Bij de rust keken we zo tegen een achterstand van maar liefst 15 punten aan ( 17 – 11 en 22 – 13 ).

Wat er in de kleedkamers gebeurde weten we niet, maar onze coach was er blijkbaar in geslaagd om de kopjes te keren. De verplichte bezinning op de bank had blijkbaar ook heel wat frustraties weggenomen. Onze ballen gingen er nu wel netjes in en de vele fouten straften we met gelukte vrijworpen af. Ons vertrouwen groeide met ieder gelukt punt en we knabbelden hierbij telkens wat van onze achterstand weg ( 11 – 18 in het derde quarter ). De thuiscoach werd radeloos en schreeuwde zijn onmacht uit. Veel zoden bracht dit niet aan de dijk. Wat in het wedstrijdbegin bij Kortrijk lukte, werd nu door Poperinge opgevoerd. In het laatste spel gingen we erop en erover. Met drie driepunters sloeg de vlam nu helemaal in de pan. Kortrijk spartelde nog wat tegen maar het vierde quarter was erg duidelijk met 10 – 21.

Een onwaarschijnlijk spannende match met een dito wedstrijdverloop. Een dikke proficiat voor de verbetenheid van ons team. Volgende week zullen we evenwel uit een ander vaatje moeten tappen tegen Zwevegem – Deerlijk dat zich vooraan in de stand bevindt.