Skip to main content

Een nieuw basketweekend bracht een verplaatsing naar nieuwkomer in de reeks RKH. De kustmannen spelen een sterk debuut in tweede provinciale, dat getuigt de tweede plaats in het klassement. Geen gemakkelijke opdracht dus voor coach Coudyser die de laatste 2 weken telkens met een wrang gevoel (twee punten verlies op Wielsbeke en drie punten verlies thuis tegen Oostkamp) de wedstrijden moest afsluiten.

Het is Oostende dat het best aan de wedstrijd start, via sterk en snedig basketbal leggen ze onze jongens het zwijgen op. Nicolas is de enige die de brunch goed verteerde en kon antwoorden op het basketgeweld van RKH met 2 driepunters aan het einde van Q1. Score na de eerste tien minuten (31-17) spreekt dan ook boekdelen.

Tijd voor de coach om in te grijpen, enkele aanpassingen zorgen ervoor dat onze Two ploeg terug in de wedstrijd komt. Arne en Thijs herstellen het evenwicht in rebounds en Poperinge ruikt dat er meer in de match zit en trekt het laken dan ook naar zich toe (12-18). Mondjesmaat kan het dan ook starten aan het dichten van de kloof.  Ruststand 44-35.

De Hoppeplukkers zien hun kans en drijven het tempo nog wat op in het derde Q. De tandem Simon&Thomas breekt paar keer uit op fastbreak en zorgt voor problemen in de defensieve organisatie van RHK. Naar het einde van Q3 lijkt Oostende hellemaal te bezwijken en kunnen de jongens van coach Coudyser dit Q met overtuigende 13-25 cijfers meenemen naar het 4Q.

In het vierde quarter zien we hetzelfde Poperinge als het voorgaande. RHK begint wel meer druk te zetten en wisselt paar keer van zone naar man defense. Maar Bert werkt de openstaande schots aan een hoog percentage af waardoor de voorsprong blijft. Poperinge ruikt z’n kans en haalt alles uit de kast om de drie punten mee te nemen naar de Hoppestad. Uiteindelijk sluit het ook deze 10 minuten overtuigend af (17-23) en volgen ze het voorbeeld van de U14, die de wedstrijd ervoor ook de overwinning in de wacht kon slepen.

Na twee weken “net niet” is het deze keer wel prijs voor onze Two ploeg. Hierdoor kan het wat ademruimte nemen in het klassement. Met een 2 op 4 start Poperinge best sterk aan de terugronde. Na een welverdiend rustweekend ontvangen onze jongens een andere nieuwkomer, Crelan Kortrijk, die dezelfde papieren kan voorleggen (3e plaats).

Jacques 18, Blondeel 6, Gouwy T 17, Bruynsteen Simon 18, Hebben 2, De Lameilleure 4, Verhaeghe 15, Bruynsteen Siebe 3.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.