Skip to main content

Met Bram, Ruben, Victor, Thor, Mathis, Cyriel en Léon waren we afgezakt naar Ieper.
We starten wat moeilijk maar na enkele minuten kwamen we onder stoom, en konden via passenspel 6 punten uitlopen.
Stand na 1ste quarter: 14 – 20

Het tweede quarter verliep moeilijker, Ieper baas in de rebound en via fastbreaks kon de ploeg naderen tot op 2 punten. Wij misten vele lay-ups en scoorden amper 8 punten tijdens dit quarter. Rust: 26 – 28

Coach Ruyssen vroeg tijdens de rust om collectief wat meer en beter te verdedigen alsook wat meer gezonde agressiviteit bij de rebound. Eventueel druk zetten op de rebounder zodat er niet gemakkelijk een pas gegeven kan worden. Dit deden we goed en onmiddellijk konden we terug uitlopen. Ieper scoorde amper 2 punten tijdens dit quarter.
Stand na het 3de quarter: 28 – 48

Tijdens het laatste quarter was het wat holder de bolder basket, we speelden te overhaast tot de coach een time out aanvroeg. De coach vroeg om slimmer te zijn, wij staan 20 punten voor en hoeven rustiger te spelen, het balletje wat meer te laten rondgaan tot we een open kans konden afdwingen. Weinig hiervan was te merken op het terrein waardoor we het laatste quarter verloren met 14 – 12.

Toch nog een ruime winst na een goede collectieve inspanning. Na de winterstop 3 wedstrijden na elkaar winnen doet deugd en zeker met de manier waarop. Verder goed blijven werken op training want werken en leren loont.