Skip to main content

Op een vroege zondagmorgen vertrokken we met Thor, Ruben, Bram, Victor, Mathis, Léon en Cyriel naar het verre Wielsbeke. In de thuiswedstrijd tegen hen hadden we verloren met 35 – 48. Een ploeg die versterkt was met spelertjes uit de U14 reeks.
We startten goed en konden onmiddellijk een voorsprong uitbouwen via snelle passen zonder veel te dribbelen. Stand 1ste quarter:  6 – 13
Door veel te bewegen kwamen we regelmatig vrij en daardoor kregen we rustig de tijd om eens te shotten en ook in de bucket kwamen we tot scoren. Ruststand: 14 – 23

Het zag er goed uit voor de BBC boys, alles wat we leren op training konden we nu in de praktijk omzetten en lukte soms vrij aardig.
We bleven dit quarter ook winnen door goed te verdedigen en ballen af te pakken konden we soms op fastbreak scoren.
Stand 3de quarter: 25 – 36

Nu was het enkel nog om verder te doen zoals we bezig waren, de bal bemachtigen en dan snel te passen ipv te dribbelen. Ook door de give and go toe te passen tijdens dit quarter creëerden we heel wat mogelijkheden. Zelfs dit quarter wonnen we ook met 14 – 16.

De eerste overwinning was een feit, de vier quarters wonnen we en dit op een vroege zondagmorgen. Aandachtig en goed trainen loont, de spelers en de coach waren heel gelukkig met deze eerste overwinning.

Ook de meegereisde ouders waren heel tevreden met de overwinning en zeiden dat ze echt een goede wedstrijd hebben gespeeld en dat vooruitgang in het spel goed merkbaar is. Conclusie is hard blijven werken op training want dit loont!!