Skip to main content

Na bijna kwartiertje aan de ingang van de zaal te zitten wachten konden we omstreeks 8.15 uur de zaal betreden voor de wedstrijd die begon om 9.00 uur.
De voltallige ploeg was aanwezig, nl.Mathis, Victor, Thor, Bram, Ruben, Cyriel en Léon. We startten met een 0 – 8,  met mooi samenspel.
Voor de eerste maal zag ik resultaat van maanden training, de give and go en het mooie samenspel door minder te dribbelen. Einde 1ste quarter: 6 – 17

Het tweede quarter startte wat minder, gelukkig bleef de thuisploeg ondermaats afwerken. Einde 2de quarter: 12 – 28

Het derde quarter kwam de thuisploeg heftig opzetten door het wat minder verdedigen en slechte passen en beslissingen, en de mooie bonus die we hadden opgebouwd verdween snel.
Coach Ruyssen vroeg een time-out aan om orde op zaken te stellen, zo konden we terug uitlopen. Einde 3de quarter: 30 – 46

Het laatste quarter verliep terug beter, met snelle fastbreaks konden we verder uitlopen en de eerste zege van het nieuwe jaar veilig stellen. Prachtige collectieve wedstrijd van de youngsters. Vooruitgang was merkbaar. Door minder te dribbelen, meer en beter te passen, meer te bewegen en sneller te beslissen gekoppeld aan het harder werken in verdediging bekwamen we dit prima resultaat. Eerste maal dat we zo’n volledige goede collectieve prestatie hebben neergezet,  dit komt door hard te werken op training. Hopelijk kunnen we hier een vervolg aan breien.