Skip to main content

Poperinge stond gemotiveerd (doch onvolledig , Esprit ontbrak wegens familiale redenen), aan de opworp . Het eerste kwart was gelijkopgaand, en werd met 20 – 22 hoopvol afgesloten. Het scoren verliep heel wat stroever in het 2 de kwart. Pieters had het niet makkelijk met de gestaltrijke thuisploeg, en het shotpercentage, zowel vanop de vrijworplijn, als ook van in het terrein, lagen ver beneden het peil van de afgelopen wedstrijden. Wevelgem nam lichtjes afstand van de bezoekers, en ging de kleedkamer in met een 37 – 33 voorsprong.

Wat Noppe en kapitein Hoflack ook probeerden, de afwerking liet de wensen over, en de thuisploeg werkte aan een hoog percentage af. De vechtlust van de hoppeploeg nam zienderogen af, waardoor wevelgem resoluut afstand nam . Q3 : 66 – 43.
4 bommen van de thuisspelers in het slotkwart waren er te veel aan , waardoor de hoppeploeg vrede moest nemen met een verdiende overwinning van Wevelgem. Een nederlaag die er wel eens lag aan te komen, na een mooie reeks overwinningen. Feit is nu de draad terug op te nemen, teneinde het (nu al geslaagde seizoen) in schoonheid te eindigen.

Scoorden: Vanelslander: 5 Noppe : 9 Hoflack : 10 Ryon : 3 Parmentier : 4 Bruynsteen : 6 Pieters : 12 Maes : 0 Delameillieure : 2