Op 1 september speelde de U12A hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Rapid Raptors Langemark. De ploeg van Poperinge onder leiding van coach Jana en assistent-coach David bestaat voornamelijk uit eerstejaars spelers. Met slechts een paar trainingen achter de rug, is er nog een gans traject af te leggen om uit te groeien tot een goed draaiend team. Deze wedstrijd was dan ook een eerste test voor Poperinge, die moest starten zonder Lore bij de opworp.

Beide teams hadden het zichtbaar moeilijk om het juiste ritme te vinden, wat resulteerde in een lage score. Na het eerste kwart stond het 11-10, gevolgd door 19-17 aan het einde van het tweede quarter. Mathis liet een prachtige buzzerbeater noteren, Lars scoorde meerdere keren onder het doel en Jerome stond sterk in de verdediging. Ook Feyo wist bij te dragen aan de score voor de Hoppestad.

Na de rust bleef Poperinge in het spoor van Langemark en slaagde erin om in het derde quarter zelfs een kleine voorsprong op te bouwen. De stand was toen 28-33 in het voordeel van Poperinge. In het laatste quarter werd het erg spannend. Met nog ongeveer 10 seconden op de klok stond het 34-35 in het voordeel van Poperinge. Helaas leidde een jammerlijk balverlies van de Poperingse guard tot een kans voor Langemark, die deze wist te benutten om zo de overwinning binnen te halen. Ondanks het nipte verlies was dit een hoopgevende prestatie voor een jong en relatief klein team, dat duidelijk potentieel toonde tegen een fysiek sterkere tegenstander. Op 7/9 speelt U12A thuis tegen Deerlijk-Zwevegem.