De G12A van BBC Poperinge kende een voltallige bezetting bij de thuiswedstrijd tegen fusieploeg Ploegsteert-Heuvelland. Coach van dienst was David, die zijn ploeg meteen liet verdedigen bij het ingooien van de bal. De tegenstrever wist hier duidelijk geen antwoord op met een droge 20-0 tot gevolg. Aan de rust stond het 41-11 en was de match eigenlijk al gespeeld. De tweede helft werd door de thuisploeg aangegrepen om de eigen aanval en verdediging in te oefenen. Het gaf de kans aan de bezoekers om ook wat punten te sprokkelen maar uiteindelijk konden ze een kloof van 40 punten niet vermijden. Eindscore: 73-33. Positief was dat iedereen van de Hoppestad tot scoren kwam. Volgende week zou er meer spanning in de wedstrijd moeten zitten, er wordt op verplaatsing gespeeld tegen Waregem C.