Skip to main content

Zondag morgen, 08.00u. Coach Glenn, z’n spelers en hun ouders begroeten elkaar in de sporthal van Gullegem. Ondanks het relatief vroege zondagse uur tekent de groep present voor een gezwinde opwarming op bezoek bij de 2de uit de reeks. Waarschijnlijk was de meest gestelde vraag, maar vaak in stilte, hoe het team zich na de mislukte wedstrijd tegen Marke en met een intense trainingsweek in de benen op het veld zou aandienen.

Meteen na de opworp zat er ritme in de wedstrijd. Na enkele verkennende minuten kwam Gullegem opzetten. Poperinge beet zich vast in een goeie organisatie, maar moest toch de meerdere erkennen in hun tegenstanders: 14-6 na quarter 1. Poperinge liet zich echter niet kennen en sloop stilletjes dichterbij, waardoor we moet konden tanken en quarter 2 beetje bij beetje naar ons konden trekken: 12-16. Zo was de tussenstand aan de rust: 26-22. Opvallend was de lage foutenlast bij Poperinge: 9 vs. 4, terwijl de scores eerder laag waren door een stugge defense bij beide teams.

Wetende dat quarter 3 traditioneel moeilijk loopt bij de Poperingeboys en meestal een kritiek moment is, waarop de wedstrijd in ons nadeel kantelt, werd oerdegelijke peptalk bovengehaald tijdens de rust. En dat bleek te werken. We kwamen wakker en met vechtlust op het veld. Gullegem daarentegen liet het scoren achterwege: de bal rolde en viel steeds weer naast de korf. Poperinge rook bloed en versnelde terwijl scoren plots vlot ging. Quarter 3 werd afgesloten met maar liefst 8-19 (tussenstand: 34-41). Ons team, bestaande uit 6 eerstejaars en 2 U14-spelers (Thor, onze enige tweedejaars moet geblesseerd toekijken) moest in deze fase van de wedstrijd helemaal niet onderdoen tegen de 6 tweedejaars en 5 eerstejaars van Gullegem. Voor het eerst sinds vele weken sloop de winning mood binnen in het team. Tot de Gullegemse coach een slimme beslissing nam en met een welgemikte time-out het tempo volledig uit de wedstrijd haalde om z’n spelers het vuur aan de schenen te leggen. Quarter 4 kenmerkte zich door een volledig tegengesteld wedstrijdbeeld: nu lukte alles bij Gullegem en wilde de bal niet meer goed vallen voor de Hoppeplukkers. De laatste periode eindigde met een anitclimax en een 19-4 stand.

De eenvoudige optelsom liegt niet: 53-45 werd de harde eindstand na een leuke en vaak kantelende match. Poperinge maakte slechts 6 ploegfouten (vs 13 bij Gullegem), wat gemiddeld een stuk lager ligt dan in de voorgaande matchen. In quarter 4 werd zelfs geen enkele fout gefloten, wat bewijst dat we een erg faire match speelden, maar tegelijk ook erg braaf op het veld staan en eens te meer mede daardoor het onderspit moeten delven.

Toch mogen we tevreden zijn over deze wedstrijd, waarin we erin slaagden om energie te leveren gedurende 3 van de 4 quarters. Daaruit moeten we vertrouwen kunnen tanken om de volgende stap te zetten en de brug te slaan naar het laatste wedstrijddeel, zodat we een match naar ons toe kunnen trekken. Volgende zondag maken we de verplaatsing naar Wytewa Roeselare!

Score: Jasper Couchez 19, Victor Leuwers 10, Léon Ruyssen 5, Emiel Dumelie 5, René Caillau 2, Dauwe Metsu 2, Mathis Samyn 2, Warre Christiaen 0.