Skip to main content

Wat zich aankondigde als een moeilijke wedstrijd is het ook geworden, een eerste nederlaag. Wevelgem startte sterk en Poperinge kreeg geen grip op de tegenstander, een vroege achterstand was dan ook een feit (maximaal 24-16). Op het einde van het eerste kwart mochten de onzen blij zijn met het binnen de perken houden van de opgelopen achterstand (29-21).

Tijdens een moeilijke begin van het 2de kwart werd één van onze spelers terecht door de coach uitgesloten. Nadien speelden onze U16A op een behoorlijk hoog niveau, waardoor de wedstrijd leek te kantelen. We konden dan ook rusten met een 42-47 voorsprong.

Na de rust bouwden we de voorsprong stelselmatig uit tot een maximum van 22 punten (48-70). De wedstrijd leek gespeeld, maar Wevelgem paste zijn defense aan en wij vonden plots geen oplossing meer. Langzaam knabbelde Wevelgem aan de achterstand en op 5 minuten van het einde van de wedstrijd was alles te herdoen (79-79). Helaas verloren we toen de controle en ging de wedstrijd verloren tegen een aan 100% afwerkend Wevelgem (99-88). Zo hebben beide ploegen hun thuiswedstrijd met 11 punten gewonnen en staan we met ons beter doelsaldo net nog eerste. Niet meer verliezen en met de juiste mentaliteit spelen is de boodschap voor de komende wedstrijden…