Skip to main content

Net zoals vorige week werd ook deze wedstrijd een slappe bedoening . Een opponent die we normaal aankunnen , gezien de historiek van de voorbije jaren. Opnieuw was het de tegenstander die het heft fluks in eigen handen nam en met veel meer goesting de wedstrijd begon . Veel sneller op de bal , veel meer in beweging, en zoveel alerter in de rebound . Holstra nam dit dankbaar aan en scoorde vlotjes met gemakkelijke inleggers . Zo kwam de thuisploeg op een bepaald moment moederziel alleen met drie spelers onder de korf , bijna genoeg om een potje te kaarten . Zo liepen ze oververdiend uit tot 12 -3 . Onze coach vond het dan welletjes en nam met een time-out tijd voor een bolwassing van zijn team . Dit maakte indruk , maar het eerste quarter was ondertussen wel verloren met 19 – 11 .

In het tweede spel was er al wat beterschap te bespeuren , maar spetterend spel lieten de twee ploegen niet zien . Er werd bovendien nauwelijks gescoord met een 7 – 8 als quarterstand .

Na de pauze en een tweede vlammende speech in de kleedkamer , lieten we eindelijk ons tanden zien en kropen we langzaam maar zeker dichterbij . Op het scorebord werd een haasje – over spel ingezet dat eindigde in een 34 – 37 voorsprong dankzij een 9 – 18 in het derde quarter .

Het vierde spel tenslotte werd ontsierd door enkele betwistbare ingrepen van de refs en een hoge foutenlast bij onze juniores , afgestraft door Wevelgem – Moorsele met veel gelukte strafworpen . Opnieuw toonde de thuisploeg zich hierbij veel volwassener en sloot de wedstrijd af met 55 – 51 of 20 – 14  in het laatste quarter . Opnieuw goede bedoelingen bij de spelers . Opnieuw een ontgoochelde coach .