Skip to main content

Alles was zondag aanwezig om er mooie baskettopper van te maken. De Ieperse leider kwam op bezoek, er was veel volk – onder wie heel wat oud-Poperingsespelers – de Poperingse concurrenten voor een goede klassering hadden in het weekend steken laten vallen en coach Cambier kon beschikken over zijn volledige kern en bovendien had voorzitter Kevin een mooie culinaire belofte gedaan in geval van winst …
Jammer, maar eigenlijk kwam de thuisploeg nooit in het stuk voor. VK Iebac was van bij aanvang de betere ploeg. Een bij momenten verlamd Poperinge liet de bezoekers gretig lay-ups lopen, kwam niet terug in defense en lukte zelf geen enkele korf. Via 0 – 14 ging het naar 3 – 20 om met een 5 – 20 achterstand het eerste quarter af te sluiten. Enkele noodzakelijke wissels en de inbreng van Deprez samen met een strakkere verdediging zorgden voor meer evenwicht, maar de kloof dichten zat er niet in. Rust 20 – 35.
Na de pauze stak er meer agressiviteit in de ploeg, Basket Poperinge kwam nog even terug tot op 8 punten, om in de slotfase van het vierde quarter te hervallen in zijn fouten uit de eerste periode. De ploeg is zichzelf een sportieve revanche toe komende zaterdag in Eernegem.

Q1 5/20, Q2 15/15, Q3 18/13, Q4 7/14

Spelers: Van Kemmel 2, Deprez 11, Gelein 5, Paris Y Lopez 2, Doolaeghe, Verhaeghe, Bloes 5, Vandenberghe 10, Vanhee, Pattyn 7, Lammertyn 3, Blanckaert.