Skip to main content

Aan de rust (23 – 43) zou zelfs de meest vurige fan geen euro meer verwed hebben op een Poperingse zege. Na de ploegvoorstelling, samen met de U10, werd de match tegen de nummer twee uit de klassering met veel enthousiasme aangevat. Maar al snel bleek dat de bezoekers een maatje te groot waren voor de thuisploeg. Basket Poperinge keilde de ballen in het decor, leed onnodige balverliezen, miste een resem vrijworpen terwijl bij Izegem alles lukte. Coach Cambier was de wanhoop nabij …

Niet getreurd echter. Na de rust zagen we een gans ander team. Er werd geknokt voor iedere bal en driepunters van een herboren Vandenberghe deden de kloof vlug slinken. De bezoekers bleven krasselen en een secure kapitein Verhaeghe teisterde de Izegemse defense. Resultaat was dat de gasten steeds meer gefrustreerd raakten en bij het eind van het derde quarter tegen een 49 – 46 achterstand aankeken. Het uitvallen van achtereenvolgens Lammertyn, Bloes en Paris Y Lopez met vijf fouten bracht geen echte verandering in het spelbeeld ook al omdat Deprez (U18) dat in zijn maidenmatch uitstekend deed. Het thuispubliek genoot en had zeker zijn aandeel in deze felgesmaakte zege.

Spelers: Van Kemmel 3, Vanmaele, Deprez 2, Paris Y Lopez 7, Doolaeghe 4, Verhaeghe 17, Bloes 4, Vandenberghe 15, Vanhee 1, Lammertyn, Blanckaert 2.

Q1 8/22, Q2 15/21, Q3 26/3, Q4 16/16