De start van de thuisploeg was ‘copy paste’ van de match van vorige week. De Hoppeploeg deed het niet onaardig, maar het lager gerangschikte Zedelgem liet niet zomaar betijen. Het duurde tot de 6de minuut vooraleer Poperinge een 12- 11 voorsprong op het bord prikte om bij het eind van het eerste quarter een definitieve kloof te slaan. (20 – 11) Het spelniveau steeg nog in de tweede periode en de bezoekers konden daar weinig tegenover stellen. Rust 45 – 16.
De Zedelgemse spelers kwamen als ‘ Lions ‘ uit de kleedkamer en de thuisploeg had het moeilijk met het bij momenten erg harde spel van de gasten. Liefst 7 vrijwillige fouten ontsierden de match. In het slotquarter zette Basket Poperinge echter de puntjes op de I om uiteindelijk met een veertiger de zege aan huis te houden.