Skip to main content

Vorige zaterdag namiddag waren we te gast in het Midwesten van onze provincie. Van alle heenwedstrijden was het tegen Izegem dat we het hoofd het diepst moesten buigen: een fair en erg snel team dat snedig basket op de mat zette en 55-93 kwam winnen in Poperinge. De laatste competitiewedstrijd voor Kerst beloofde dus een kuitenbijter te worden. Thor (enkelbreuk) en Dauwe (ziek) moesten aan de kant blijven, maar ook nog enkele jongens waren niet topfit.

Toch was het spelbeeld bij aanvang erg gelijkopgaand. Na de openingsscore van de thuisploeg slaagden de jongens van Glenn Degros erin om zich goed te organiseren en vanuit een strakke defense tegen te prikken. Basket Midwest had niet meteen een antwoord, zodat we zelfs konden uitlopen tot 8-14 en 12-18. Izegem kwam in de laatste minuten van quarter 1 wat opzetten zodat we eindigden op 18-19. Quarter 2 diende zich aan met eenzelfde spelbeeld: Izegem nam het initiatief en probeerde acties op te zetten, maar het tempo lag lager dan in de heenwedstrijd en de Hoppeboys speelden hun beste helft van de voorbije maanden, tot tevredenheid van hun coach die hen gevraagd had om Izegem op te vangen vanuit een half court defense. De meegereisde supporters zagen een spannend quarter met haasje-over en weer terugvechten, wat de cijfers ook staven: van 22-19 en 28-23 naar 28-29, en weer over 37-31 naar 37-34 om een ruststand van 41-39 te laten noteren.

Bij de start van quarter 3 plaatste Midwest een versnelling tot 47-39, maar weer krabbelden onze jongens terug tot 47-43. Halfweg het quarter was alles zelfs weer te herdoen met 49-49. Op dat moment vroeg de Izegemse coach een welgemikte time-out aan, waarna zijn team bevrijd speelde en we hen machteloos zagen uitlopen tot 64-49, wat meteen de stand was met nog een laatste quarter voor de boeg. De teerling was geworpen, maar hij rolde nog altijd. Een moegestreden Poperinge kon tijdens de laatste 10 minuten toch weer wat aanklampen met 11-9, waardoor de eindstand 75-58 was.

Een pluim voor het team dat een voor een de gevraagde opdracht plichtsbewust uitvoerde en de taak die ze kregen van de coach secuur probeerden uit te voeren, waardoor het een erg verdienstelijke wedstrijd werd tegen een uitgebalanceerd team met enkele getalenteerde basketters. Zaterdag volgt nog een bekerwedstrijd in en tegen de U16A van Wervik.

Score: Mathis Samyn 16, Victor Leuwers 14, Jasper Couchez, 12, Emiel Dumelie 12, Warre Christiaen 2, Léon Ruyssen 2, René Cailliau 0