Skip to main content

Mathis, Victor, Thor, Ruben, bram, Cyriel en Léon waren op de afspraak. De U12 boys misten volledig hun start en dit deels de scheidsrechterlijke beslissingen, in een korte tijdspannen kregen we 3 fouten aangesmeerd die betwistbaar waren. De eerste minuten van de wedstrijd nam de thuisploeg de leiding, na 5 minuten was de stand 9 – 4.

Dan was het liedje uit bij de thuisploeg, pas in de 15de minuut konden ze terug scoren en plaatsten we een 0 – 8. Stand na het 1ste quarter 10 – 14

In het 2de quarter bleef de thuisploeg aanklampen via fastbreaks, wij hadden veel teveel balverlies en daardoor kon Waregem snel tegenscoren.
Dit moesten we kunnen stoppen. Bij een time-out legde de coach uit hoe dit kon vermeden worden. Ruststand: 21 – 28

In het 3de quarter hadden we nog altijd problemen om die fastbreak van Waregem te stoppen, gelukkig miste de thuisploeg vele vrijeworpen. Dit quarter verliep gelijk opgaand 10 – 12

In het 4de quarter gaf de thuisploeg zich nog niet gewonnen, zij plaatsten een 3 – 0 waardoor ze dichter  slopen. Plots was het 34 – 40, gelukkig dat de thuisploeg weerom hun vele toegekende vrijeworpen lieten liggen. Bij een time-out vroeg de coach om met verstand te basketten, wij hadden een voorsprong opgebouwd het was aan de tegenstrever om die bal te bemachtigen en te scoren. Gezien er geen 24 seconden zijn bij de U12 vroeg de coach om de bal in ploegbezit te houden, de tijd loopt in ons voordeel gezien de voorsprong. Toch waren er enkele spelers die dit aan hun laars lapten, bal krijgen en onmiddellijk een doelpoging ondernemen. De grotere thuisploeg was baas in de rebound en konden opnieuw fastbreaks lopen.
Toen we de opdracht om bal te houden ons toch lukte vergaten we dan wanneer we een vrije baan hadden naar het doel tot scoren te komen. Hierdoor verloren we deze periode met 13 – 10.

Toch was de zege een feit, prachtige prestatie tegen een grotere ploeg.