Skip to main content

Geen twee zonder drie. Bij toeval had de kalendermaker de Oostendse ‘Paardenstallen’ zondag een beetje omgetoverd tot Poperings domein. De U14A speelden er tegen Gistel Oostende en wonnen heel vlot, nadien verraste Poperinge Two door de nummer twee uit de klassering in tweede
provinciale RHK Oostende B een oplawaai de verkopen zodat Poperinge A bijna verplicht was om ook te winnen.

Dat gebeurde uiteindelijk, maar de manier waarop was allesbehalve mooi. Van bij aanvang was duidelijk dat een loom gestart Poperinge maar niet in zijn ritme geraakte. Gemiste shots, balverliezen en heel weinig agressie lieten de rode lantaarn toe om het eerste quarter voor zijn rekening te nemen. Gelukkig kon een goed ingekomen Tierssoone de schade beperken. (20 – 14)

Bedroevend spelpeil in de tweede periode en wat coach Maes ook probeerde, hij kreeg geen vaart in zijn ploeg. Na de pauze, onder impuls van het duo Pieters – Arne Bruynsteen, leek er even beterschap, maar al heel snel herviel BBC in zijn spelniveau van voor de pauze. Het was wachten op het slotquarter op beterschap. Drie driepunters van Parmentier brachten Gistel Oostende en zijn coach van slag en toen Justin ook nog eens vier vrijworpen op rij omzette, had de thuisploeg geen antwoord meer klaar.

Opdracht volbracht en meteen ook de quasi zekerheid dat ook volgend seizoen de Hoppeploeg in de hoogste provinciale reeks zal uitkomen.

Speelden: Vanelslander 5, Hoflack 2, Bruynsteen Simon 2, Parmentier 18, Bruynsteen Arne 10, Pieters 15, Bruynsteen Siebe, Tierssoone 10.

Q1 20/14, Q2 9/12, Q3 18/13, Q4 9/23

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.