Skip to main content

Speeldag 5 en Poperinge Two kan spreken van een geslaagde start in 3e provinciale. Deze week staat een verplaatsing naar Gistel Oostende op het programma. Één van de twee ploegen die dit jaar nog geen overwinning kon laten noteren. Al is er van hoogmoed geen sprake bij de jongens van coach Coudyser.

Popering start geconcentreerd aan de partij en kan in de openingsfase meteen een tienpunter laten optekenen. Na enkele minuten spelen staat het 3-13 voor. Tijd voor de thuisploeg om uit een ander vaatje te tappen en het grijpt terug naar een zonedefense. Onze jongens lijken hier niet meteen een antwoord op te vinden en laat Duva er opnieuw een wedstrijd van maken. Met behulp van een beresterke Verhaeghe kan Poperinge met een vierpuntenkloof de rust in gaan.

Na de rust is het opnieuw Verhaeghe die de ploeg op sleeptouw neemt en de kloof kan gaan uitdiepen. De hoppeplukkers nemen al snel een nieuwe tienpuntenkloof voor hun rekening en lijken die ditmaal niet meer af te geven.

Wanneer ook Vandenberghe zich in de debatten gaat moeien met enkele belangrijke korven lijkt de wedstrijd dan ook uit te doven. Duva kan op het einde nog even naderen met twee bommen maar de remonte komt te laat.

Een vierde seizoensoverwinning voor Poperinge B. Volgende week wacht met Wytewa B een te duchten tegenstander.

Speelden: Viktor Maekelbergh: 0 – Nicolas Jacques: 2 – Leander De Souter: 0 – Thomas Gouwy: 12 – Ringo Vandenberghe: 9 – Simon Bruynsteen: 11 – Jens Feryn: 4 – Willem Nachtergaele: 0 – Bert Verhaeghe: 23 – Siebe Bruynsteen: 10

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.