Skip to main content
Moeilijke competitie start voor Poperinge B. De ploeg van coach Coudyser heeft al 4 te duchten tegenstanders achter de kiezen. Speeldag 4 heeft een verplaatsing naar het jeugdig geweld van Oostkamp in petto. Oostkamp volgde een gelijkaardig parcours zoals de hoppeplukkers van 4de naar 2de provinciale. Een alom gekende tegenstander dus van Poperinge B. De voorbije uitstappen naar De Valkaart hebben Pops nog nooit winst opgeleverd. Daarom werd er een tactisch plannetje gesmeed de voorbije trainingsweek om hierin verandering proberen te brengen.
Beide ploegen starten gelijkopgaand aan de wedstrijd. Poperinge scoort vlot onder de borden en Oostkamp werkt hun driepunters goed af in de beginfase. De bezoekers behouden hun kleine voorsprong vast gedurende het 1ste quarter.
Oostkamp beslist al vlug om over te schakelen naar een full court press in het 2de quarter. Hierdoor gaat de intensiteit van de wedstrijd de hoogte in. Het signaal om de starters een break te geven. De wisselspelers zijn direct bij de les en vergroten onze voorsprong naar 11 punten bij de rust.
Zoals verwacht start Oostkamp furieus aan het 3de quarter. De voorsprong van de bezoekers minderde al snel tot 4 punten. Maar coach Coudyser hamerde op de defensieve organisatie. Op die manier hield Poperinge de nipte voorsprong vast.
In het 4de quarter een zelfde spelbeeld. Full court press tegen een stabiel blok. Het verschil van 4 punten bleef 8 minuten staan. Met nog 2 minuten te spelen komt Oostkamp op voorsprong met 1 punt. Poperinge blijft stand houden vanop de vrijworplijn en komt terug op voorsprong met 1 punt. Met nog 8 seconden te spelen scoort een sterke spelende Carton van Oostkamp de korf die Oostkamp op 64-63 brengt. Poperinge neemt een timeout om een laatste play uit te tekenen. Simon Bruynsteen geraakt los van zijn tegenstander en scoort de beslissende korf die de zege voor Poperinge oplevert. Hannibal Smith kan het niet beter verwoorden: “I love it when a plan comes together.”
Thijs Hebben 6 – Nicolas Jacques 7 – Jochen Blondeel 15 – Jens Feryn 0 – Thomas Gouwy 14 – Simon Bruynsteen 11  – Leander De Souter 0 – Arne De Lameilleure 2 – Siebe Bruynsteen 10

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.