Skip to main content

Een verre verplaatsing dit weekend. Misschien ook een moeilijke want 8 van de 10 spelers van Oostkamp zijn in het jaar 2004 geboren. Poperinge kan terug maar met 7 spelers aantreden.

Pas na 2 minuten spelen kan Poperinge zijn eerste twee punten op het scorebord krijgen (6-2). Drie minuten later komen ze langszij (6-6). Het eerste quarter eindigt met een kleine achterstand van 2 punten (12-10). Jonathan slaagt erin om 4 van zijn 4 vrijworpen te scoren.

Na 3’30” spelen in het volgende quarter heeft Poperinge een kleine voorsprong van 4 punten te pakken (14-18). Na 7 minuten is het verschil nog altijd hetzelfde (20-24). Deze 10 minuten eindigen op 24-27. Het was een eerste helft met wat onsportief gedrag. Poperinge had wat pech in de afwerking. Oostkamp aan de andere kant had dan weer wat geluk.

Het derde quarter is geen succes voor de onzen. Na 4 minuten spelen staat Poperinge 5 punten achter (34-29). De volgende drie minuten komen er voor beide teams geen punten bij. Uiteindelijk eindigt dit quarter op 39-33.

Na 6’30” spelen in het laatste quarter hebben de Roden hun achterstand verkleind tot 3 punten (47-44). In de volgende anderhalve minuut wordt de achterstand van 3 punten omgekeerd naar een voorsprong van 3 punten (47-50). Het kan nog alle kanten uit in de laatste twee minuten van de wedstrijd, dat is duidelijk. Nog eens een anderhalve minuut later staat de eindstand op het scorebord (47-52). Poperinge heeft in de laatste twee minuten verstandig gespeeld en de voorsprong goed verdedigd. In de tweede helft is het geluk van kant gewisseld. Wat in de eerste helft wat tegenzat, viel wat mee in de tweede helft.

Het had niet zo spannend moeten zijn want Poperinge heeft 3 – 4 gemaakte goals laten liggen. Sterke prestatie trouwens van de nummer 5 van Oostkamp, 12 punten gemaakt … 4 driepunters. Ook qua fouten scoorde Oostkamp goed met 24 stuks, 4 keer meer dan Poperinge. Twee spelers van Oostkamp konden de wedstrijd niet uitspelen omwille van 5 fouten achter hun naam.