Skip to main content

Het werd ook deze week geen gezellige competitiedag . Een wedstrijd zoals dertien in een dozijn . Opnieuw een doorslagje van de voorbije weken . Opnieuw een vrolijke bende jonge gasten die graag een balletje gooien.

Opnieuw een tegenstander met niet alleen meer kwaliteit maar ook met veel meer goesting en power. Opnieuw een overduidelijke nederlaag voor onze juniores. Met dank aan de kerels van Kortrijk die op het einde van de match wat gas terug namen en niet voor de 100 punten gingen . Het werd een festival van de missers . Iedereen probeerde wel een sprintje te trekken . Iedereen poogde te shotten naar de ring . Iedereen wilde wel met een boogbal of een stuiter een collega bereiken. Maar in plaats van een gelukte lay- up, liepen we ons vast tegen een stevige verdediging. In plaats van een tweepunter kregen we een airball. En een passing mondde te vaak uit in een steal door de tegenstander. ‘ Dit is geen basket ‘ schreeuwde onze coach zijn onmacht uit en gelijk had hij. Basket is een ploegsport maar we vonden elkaar niet. Rebounds en een mooie blok plaatsen zijn evenveel waard als een mooi punt. Probeer de puntenpakkers te bedienen met een assist in plaats van jezelf in de moeilijkheden te brengen.

De ontgoocheling was groot na de match en verklaart wellicht bovenstaande regels. De tegenstander was toegegeven te sterk . Hopelijk kunnen we dit seizoen nog tegen een gelijkwaardige tegenstander aantreden en ook eens het weekend met een overwinning afsluiten . Oh ja, eindstand werd 89-32 met quarterstanden 30-7, 20-6 ,23-8, 16-11 .