Skip to main content

Basket Poperinge zette 2023 in met een mooie en terechte zege. Coach Cambier kon, op de geblesseerde Vanrenterghem na, over zijn volledige kern beschikken, wat betekende dat de studenten present waren.

De ‘anciens’ kregen de startposities toegewezen en de match startte heel evenwichtig. Toen Poperinge via Verhaeghe even het laken naar zich toehaalde, leden de bezoekers enkele balverliezen waardoor Kortrijk de achterstand meteen wegwerkte, een scenario dat zich ook in de tweede periode doorzette. Poperinge baskette een kloofje bijeen (25 – 33) maar dat door een zwakke defense snel weer uit handen gaf. Rust 33 – 35.

Na de pauze werd de verdediging bijgestuurd en vooral Paris Y Lopez deed dat erg knap. Ondertussen was ook Gelein onder stoom gekomen en met enkele driepunters was het lot van de thuisploeg op het eind van het derde quarter bezegeld. (37 – 60)

Omdat Poperinge de focus in het slotquarter wat verloor, kon Kortrijk de achterstand nog halveren zonder dat een verdiende zege voor de Hoppeploeg nog in gevaar kwam.

Q1 13/18, Q2 20/17, Q3 4/25, Q4 27/14

Spelers: Van Kemmel 1, Snauwaert, Gelein 20, Paris Y Lopez 8, Doolaeghe 6, Verhaeghe 13, Bloes 3, Vandenberghe 9, Vanhee 1, Pattyn 10, Lammertyn 3, Blanckaert.