Zwakke eerste helft van de bezoekers die zich teveel lieten intimideren door het soms harde spel van de tegenstrever. Eens de tafelofficial van de thuisploeg door de refs wandelen werd gestuurd, kwam de rust terug en kwam Poperinge ook weer aan basketten toe. Voordien ontsierden de open gemiste kansen, de vele airballs en een resem gemiste kansen het Poperingse spel en dit tot frustratie van de coach. Rust 20 – 29.

Na de rust leek Lauwe nog even terug te komen, maar onder impuls van Gelein en later Vandenberghe en een hardwerkende Bloes diepte Poperinge de voorsprong verder uit en was de eerste uitzege van het seizoen een feit.

Q1 9/13, Q2 11/16, Q3 10/16, Q4 15/17

Spelers: Van Kemmel 6, Blanckaert, Gelein 13, Paris Y Lopez 4, Doolaeghe 4, Verhaeghe, Bloes 18, Vandenberghe 8, Vanhee, Pattyn 3, Lammertyn 6.