Skip to main content

Op een prachtige zaterdagnammidag mag Poperinge zich melden voor de kortste verplaatsing van het seizoen. Veel genieten van de zon kunnen onze jongens echter niet doen want om 16u mogen ze al vol aan de bak. 

Een minder tijdstip voor Pops zo blijkt want bij de aanvang van de partij lijken de bezoekers nog in hun middagdutje te zitten. Pas wanneer kapitein Verhaeghe na 3 min de score vanop de vrijworplijn kan openen, zien we beterschap. 

Met een goed georganiseerde press grijpen de roodhemden Ieper naar de keel. Van een 6-0 gaat het razendsnel naar een 12-25 stand. Coach Vanelslander vraagt dan ook aan z’n jongens om dit te blijven volhouden en de match zo meteen veilig te stellen. 

Ondanks de nieuwe naam zien we in het tweede kwart nog steeds dezelfde problemen bij Poperinge. Melco blijft aanklampen en Two vergeet het af te maken. Aan de rust kan het dan ook nog alle kanten uit. 

Zelfde spelbeeld in de tweede helft en Pops kan deze wedstrijd maar niet in een definitieve plooi leggen. Ieper gooit ondertussen het ene circus shot na het andere binnen en blijft zo in de match. Dat onze jongens het spannend kunnen maken dat wisten we al maar wanneer de thuisploeg tot op 3 punten komt met nog enkele minuten te spelen lijkt het toch nog fout te lopen. 

Gelukkig zit er naast jong talent ook genoeg ervaring in deze ploeg en in 3 acties veegt Pops alle twijfels weg. Eindsignaal en 3 punten mee naar huis. Eindstand: 58-65. 

Aan spanning geen gebrek dit seizoen bij Poperinge B maar voor deze supporter mag het eens wat anders zijn komende zondag. Met Oudenburg, ook beide wedstrijden gewonnen, op bezoek belooft dat echter niet meteen het geval te zijn. 

Speelden: Degros: 6 – Jacques: 1 – Vanuxem: 4 – Boone: 6 – Gouwy: 9 – Vandenberghe: 6 – Bruynsteen Simon: 6 – Nachtergaele: 4 – Verhaeghe: 13 – Bruynsteen Siebe: 10 – Maekelberg: 0