Skip to main content

Een verre verplaatsing en een stevige tegenstander stonden zaterdagavond op het menu van de Two. Middelkerke bezorgde enkele topploegen al een lastige avond en voor Poperinge zou het niet anders worden.

De thuisploeg beschikt over enkele zeer sterke spelers en deze zorgen voor heel wat weerwerk. Poperinge speelt goed maar is soms te nonchalant met de bal. Resultaat hiervan is een gelijkopgaande eerste helft. Het vergt de bezoekers dan ook heel wat moeite om een kleine voorgift te sprokkelen aan de rust.

Ander verhaal in het derde kwart en Poperinge, die een zonedefense hanteert, start furieus. Middelkerke moet naar adem happen en al vlug kijkt het tegen een tienpuntenkloof op. Het hoge tempo lijkt echter ook voor onze jongens wat ademnood te bezorgen en als de voet van het gaspedaal gaat, grijpt de thuisploeg de kans om terug aansluiting te vinden. Als de kustploeg vervolgens twee bommen zonder tegenscore lukt, kan deze wedstrijd nog alle kanten uit. Two vergeet de wedstrijd buiten bereik te leggen vanop de streep en Middelkerke komt nog tot op twee punten.
Twee punten blijken echter genoeg en na een spannende slotfase komt Poperinge als winnaar uit de strijd. Eindstand: 75-77.

Sterke wedstrijd van de thuisploeg maar onze jongens konden nipt de drie, belangrijke, punten naar huis meenemen. Volgende zondag komt Kortrijk Spurs, ongeslagen en eerste in de stand, op bezoek. Aan Poperinge om daar verandering in te brengen!