Skip to main content

Een gemotiveeerde kustpploeg opende de score en enkel Bruynsteen kon vanop de vrijworplijn de stand aanvankelijk in evenwicht houden. Op Pieters werd voortreffelijk verdedigd en pas toen Hoflack zijn scoremachine op gang kreeg, kon Poperinge een klein kloofje uitbouwen. (20 – 23 1 ste quarter)

Even had de Hoppeploeg een 7-punten voorsprong in de tweede periode, maar slecht uitverdedigen leidde tot een resem aanvallende rebounds van de thuisploeg die gretig afwerkte, waardoor de kustploeg ging rusten met een 45 – 39 voorsprong.

Door een andere defensieve aanpak, kantelde het wedstrijdverloop. Poperinge zorgde door afstandshots van Esprit en Hoflack voor een fameuze 2 – 12 tussenspurt, waarop de thuisploeg niet meteen een antwoord vond. Pieters kwam nu ook onder stoom en met een 52 – 56 stand begon BBC vol vertrouwen aan het slotoffensief.

Pieters opende de slotperiode met 2 opeenvolgende korven. Mibac kwam nog even opzetten, maar toen Parmentier met een verwoestende bom uitpakte, stond opnieuw een tienpuntenkloof op het scorebord. Wedstrijd gespeeld na een felbevochten match, terecht beloond met een collectieve zege.
Dit resultaat zorgt ervoor dat Poperinge buitenshuis nog steeds ongeslagen is en zich na Blankenberge op een gedeelde tweede plaats nestelt.

Scoorden: Esprit 16, Vanelslander 4, Noppe 0, Hoflack 18, Parmentier 7, Bruynsteen 8, Pieters 20, Vandenberghe 1, Delameillieure 2.

Q1 20/23, Q2 25/16, Q3 7/17, Q4 16/20

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.