Skip to main content

Basket Poperinge staat momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Met een één op zes kan moeilijk van een geslaagde start gesproken worden.
De Hoppeploeg recupereerde wel topscorer Klaas Pieters na een voetblessure, maar moet het nog steeds stellen zonder zijn guard Dries Noppe.
Toch kende het Poperingse team een goede start, kapitein Hoflack was opnieuw in zijn dagje en na het eerste quarter zag het er meer dan behoorlijk uit. (16 -21)

De Bruggelingen zetten in de tweede periode echter heel wat meer defensieve druk en de bezoekers verloren de organisatie. Resultaat was een resem balverliezen en een offensief heel zwakke prestatie.

Na de pauze kwam Brugge aanvankelijk moeilijk tot scoren tegen de bezoekende zonedefense, maar Poperinge kon daar jammer genoeg geen gebruik van maken. Vrijworpen blijven een pijnpunt en wanneer je die op belangrijke momenten mist, wordt het moeilijk.
Een wedstrijd waar zeker meer in zat.

Q1 16/21, Q2 16/4, Q3 17/16, Q4 19/15

Speelden: Verdure 3, Vanelslander 1, Hoflack 22, Parmentier 9, Bruynsteen 9, Pieters 6, Vervenne 6, Maes 3, Delameillieure 0