Skip to main content

Een (sinds lang) volledig Poperinge begon gretig aan de wedstrijd. De hoppeploeg had al vlug het kleurrijke verdedigingspatroon door, en liep via Noppe en Vanelslander al vlug tot 0 – 10 uit. De thuisploeg had aanvankelijk geen antwoord op het poperings aanvalsgeweld, en kon bijna enkel vanop de vrijworplijn scoren. Toen ook Hoflack zijn vizier op scherp had gesteld, tikte de voorsprong aan na kwart 1 tot 10 – 22

2 bommen op rij van Noppe zette metteen de toon in het 2 de kwart. Defensief klopte het volledig bij de bezoekers, en zowel vanop de vrijworplijn, als het shotpercentage lag aan de hoge kant (49 %), waardoor het met een gemoedelijke 26 – 49 voorsprong kon rusten.

Een totaal ander Brugge verscheen uit de kleedkamer. Met veel overgave en agressieviteit poogde het Poperinge uit verband te spelen. Esprit moest door een harde tussenkomst licht geblesseerd het terrein verlaten. De ervaring van Pieters maakte aanvankelijk een einde aan het inhaalmaneuver, en kon de puntenkloof behouden blijven na kwart 3 : 45 – 65.

De hoppejongens moesten in het slot alles uit de kan halen om de druk, waardoor de Bruggelingen paniek zaaiden, te temperen. Het naderde zowaar tot op 10 punten, maar een bom van Noppe was de definitieve doodsteek, waardoor Poperinge een mooie collectieve zege binnenhaalde, met zicht op een stek binnen de eerste vier in het klassement, zoals de coach verhoopt heeft.

Scoorden: Vanelslander : 14 Noppe : 18 Hoflack : 13 Ryon : 1 Parmentier: 7 Bruynsteen : 8 Pieters : 17 Maes : 3 Delameillieure : 3