Skip to main content

Opnieuw zonder de geblesseerden Esprit en Vanuxem maakte Poperinge de reis naar de nummer vier uit de klassering. Van enig klasseverschil was aanvankelijk geen sprake. De Hoppeploeg speelde gretig en met een trefzekere Parmentier (3 bommen in de eerste periode) leek de thuisploeg zelfs even van slag. Neem daarbij ook dat het verdedigende plaatje – met een sterk duo Bruynsteen en Pieters in de rebound -volledig klopte. BBC leidde na de eerste periode dan ook comfortabel met 15
โ€“ 24.

Bij aanvang van het tweede quarter ging het plots een heel stuk stroever. De bal circuleerde minder vlot, de bezoekers scoorden vijf minuten niet en enkele balverliezen werden meteen afgestraft. Bij de rust had Poperinge dan ook al een heel deel van zijn bonus verspeeld. (33 โ€“ 36 bij de rust)

De thuisploeg putte energie uit het Poperingse dipje en ging op zijn elan verder. Coach Maes paste zijn verdediging aan en dat had onmiddellijk effect. Brugge scoorde moeilijker en Bruynsteen en Pieters waren een geseling voor de Racing defensie. In het begin van het vierde quarter stak BBC – opnieuw via Parmentier – nog even de neus aan het venster (61 โ€“ 62), maar twee technische fouten bezegelden het lot van een verdienstelijk Poperinge.

Speelden: Vanelslander 6, Degros, Hoflack 3, Ryon 5, Parmentier 24, Bruynsteen 13, Pieters 21, Tierssoone.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.