Skip to main content

Onder deskundige leiding van twee toparbiters, startte de wedstrijd gelijkopgaand (8-8 na een paar minuten). De onzen lieten weinig steken vallen, maar konden niet verhinderen dat Kortrijk een eerste kloofje sloeg (13-19 einde eerste kwart). In het begin van tweede kwart herstelde Poperinge het evenwicht (19-19) en kreeg het meteen daarna een 0-10 tussenspurt aangesmeerd. Anders dan anders gingen de kopjes niet naar beneden en knokten ze zich terug in de wedstrijd. We gingen dan ook rusten met een mooie en verdiende, maar ook verrassende 35-39. In het begin van de tweede helft kwam Poperinge even aan de leiding (44-43) en kon het zelfs tot 54-51 aanspraak maken op meer. Maar opnieuw plaatste de leider een tussenspurt (0-14), waardoor er plots een tienpuntenkloof op het bord stond. De onzen bleven echter strijden tot het einde en toonden heel wat weerbaarheid. Bovendien zagen we aanvallende kwaliteiten. Uiteindelijk verloren ze met 9 punten (62-71) van de ongeslagen leider, na een knappe, spannende en hoogstaande wedstrijd.