Een bekerwedstrijd tegen een ploeg uit dezelfde reeks, het geeft zo’n wedstrijd altijd wat extra cachet. Poperinge startte moeilijk en vooral slechte passes en een strakke verdediging van de tegenstander zorgden voor een eerste kloofje (4-10). Onze U16 vonden na een time out niet meteen de oplossingen en Rozenbeka kon het eerste kwart afsluiten met een 12-22-voorsprong. Een sterker tweede quarter van Poperinge bracht de spanning terug in de wedstrijd. Mooi basket en eindelijk een verzorgde rebound, het recept om de kloof te halveren aan de rust (27-32). Als je zou denken ‘erop en erover’, dan kwam je bedrogen uit. Rozenbeka herstelde het evenwicht en diepte de kloof opnieuw uit (35-44 einde derde kwart). Maar nog was de veer niet gebroken bij Poperinge. De defense werd nog eens aangescherpt en een aantal leuke korven later was alles zowaar te herdoen (48-48). Uiteindelijk zouden de onzen het hoofd het koelst houden en de wedstrijd over de streep trekken. In een prangend slot kwamen ze voor het eerst op voorsprong en stonden ze die niet meer af (54-53 eindstand). Een prachtige overwinning die smaakt naar meer, was een feit.