Skip to main content

Net als voor Nieuwjaar kijkt ons U16A-team Gullegem opnieuw in de ogen. We kennen na een overwinning en een nederlaag hun sterktes en opportuniteiten een beetje, wat meteen bleek uit de aanpak van beide coaches. Gullegem kwam het snelst uit de startblokken en liep uit tot 0-8 en 2-12. Onze jongens werkten zich echter weer in de wedstrijd en kwamen terug tot 9-12. Het eerste quarter was aangenaam om naar te kijken met vlotte runs en acties heen en weer. Gullegem liep weer uit tot 9-16 en Poperinge kwam terug tot 13-16, waarna de bezoekers opnieuw versnelden en een 15-22 stand lieten optekenen bij de start van quarter 2. De tweede periode kenmerkte zich door gelijkopgaand basket, met veel inzet en een goed samenspel langs beide zijden. Gullegem was in de zone van de waarheid net iets scherper en shotte doeltreffend. Het scorebord toonde halfweg quarter 2 een flinke kloof van 16 punten (22-38). Maar het moet gezegd: een dikke pluim voor de Poperingse spelers, die als team hun beste helft van het seizoen speelden en bij de rust naderden tot 7 punten (35-42). Het ontbrak hen enkel aan het nodige geluk aan, bij onder en op de ring om hun aangename spel beloond te zien in de score.

De periode na de rust was de minste van de wedstrijd: Gullegem diepte de kloof uit tot 17 punten (50-67). Maar weer krabbelden de hoppeplukkers recht. Ze plaatsten een mooi orgelpunt op een intense match door het laatste quarter te winnen met het kleinste verschil (14-13), waardoor de eindstand 64-80 werd. De supporters zagen het heroptreden van Thor Maes, die meteen zijn meerwaarde voor het team kon tonen. Onze jongens spelen meer en meer met het nodige (zelf)vertrouwen om de volgende matchen te groeien tot hun beste niveau. Jammer genoeg viel Mathis Samyn uit met een voetblessure. Hopelijk wordt het niet te lang tandenknarsen en kan hij snel weer zijn ploegmakkers vervoegen.

Met dank aan refs van dienst, Georges Caron en Kobe Vanoosthuyse, die deze aangename en sportieve wedstrijd voortreffelijk leidden! #norefnogame

Volgend weekend spelen we opnieuw thuis in Poperinge op zondag 11 februari om 17.00u tegen BC Lamett Deerlijk-Zwevegem J16A, een nobele onbekende, die tot nu 1 match won, 1 wedstrijd verloor en ook 1 keer gelijkspeelde.

Score: René Cailliau 11, Victor Leuwers 9, Warre Christiaen 9, Jasper Couchez 8, Dauwe Metsu 8, Thor Maes 8, Léon Ruyssen 7, Emiel Dumelie 2, Mathis Samyn 2.