Onder leiding van interimcoach Xander werd er met een ietwat andere opstelling gestart aan de wedstrijd. Man van de match Ruben smeet, nog voor Ieper goed en wel wakker was, de eerste bom en gooide ook de volgende aanval gemakkelijk binnen. 5-0 op de eerste minuut. Een goed begin is het halve werk. SKT nam onmiddellijk time-out om te bekomen. Even leek het erop dat het niet zou baten omdat na een lucky shot van Ieper Poperinge nog twee keer vlot de weg naar doel vond. Dan stortte de poperingse defense in een. De tegenstander vond de gaten en kon gemakkelijk hun missers terug oprapen, tot zes keer toe, om alsnog te scoren. Ieper kwam te gemakkelijk langszij om het quarter alsnog positief af te sluiten.
Het tweede quarter was niet keurig langs beide kanten de Ieperlingen misten veel shots en de onzen lieten ze maar begaan. Met al die ‘brikken’ kon een nieuwe sporthal worden gebouwd. De roodhemden lieten ze echter maar begaan in plaats van zelf eens te rebounden. Het weinige balbezit van Poperinge leverde niet genoeg op: 20-23 ruststand
De tweede helft toonden big guys Rens en Tibo de efficiëntste manier van scoren: fast break en bordje gebruiken. De match kantelde in het voordeel van Poperinge en Ieper was op achtervolgen aangewezen. Het vierde kwart kon SKT nog even een puntje voorsprong krijgen maar al snel werd dit terug afgepakt. Poperinge werkte efficiënter af, ook aan de driepuntlijn en kon zo de tweede winst dit seizoen nemen. Eindstand 59-55
Het grootste verschil in score was 2 keer in de match 7 punten in het voordeel van Poperinge. Eenmaal in het eerste kwart en een tweede keer in het laatste. Goed begonnen en goed geëindigd dus!