Skip to main content

Zaterdagmiddag en Poperinge mag zich klaarmaken voor een bekerwedstrijd tegen Avanti Brugge.
Een heel sterke tegenstander, die op twee matchen na, steeds honderd punten op het scorebord wist te prikken.
Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden en in de kleedkamer krijgen de spelers van interim-coach Glenn mee, dat het verschil zeker geen 50 punten mag worden. De spelers hadden andere plannen in gedachten en gaven alles.

De thuisploeg start goed en opent de wedstrijd met een driepunter. Poperinge blijft verder vechten en staat plots 10 punten voor. Tegen alle verwachtingen in eindigt het eerste quarter met een 25 – 17 voorsprong. In het tweede quarter blijft Poperinge sterk, maar Avanti blijft doortimmeren waardoor het evenwicht hersteld wordt. Rust 40 – 43.

Alhoewel de thuisploeg sterk blijft spelen, wordt er moeilijker gescoord en krijgt Avanti teveel makkelijke layups. De thuisploeg verliest deze periode met 15 – 25.

De Bruggelingen reageren echter teveel op de refs en krijgen 4 technische fouten. De U18 benutten de vrijworpen niet genoeg om de kloof kleiner te maken.
Dank zij een goede defence haalt Brugge de century scoren niet, maar ook de thuisploeg scoort nog amper. Met een verschil van ‘maar’ 21 punten eindigt de match.
Het was een goede wedstrijd van de thuisploeg, Poperinge bleef verstandig spelen en zweeg tegen de ref. Iedereen speelde met veel energie.
De woorden van de coach waren dan ook positief. Een uitstekende prestatie tegen een sterk team, voelde voor Glenn aan als een overwinning. Geen getreur dus in de Poperingse rangen.
Dank aan de coach om in te vallen, als ook aan de ouders en bestuursleden die invielen voor deze match.

Scoorden: Mortier 8, Gelein 7, Vanrenterghem 12, Neuckens 0, Olivier 7, Nachtergaele 28, Vanouplines 2, Morlion 4.