Er komt een oude bekende op bezoek, Marke. En ze zijn met veel, 12 spelers in totaal. Bij Poperinge ontbreken Siebe en Milan. Marke is altijd al een moeilijke tegenstander geweest. Dat is er ook aan te zien in het eerste quarter. Er wordt bitter weinig gescoord. Na 5’ is het 6-0 voor de thuisploeg. Na 6,5’ komt Marke langszij. Deze 10 minuten eindigen op een povere 8-8. Het belooft spannend te worden.

In het tweede quarter blijft het gelijk opgaan. Na 6,5’ spelen is de stand 17-15 maar dan plaatsen de Roden een tussensprintje en wordt de tussenstand na 20 minuten spelen 27-17. De thuisploeg laat enkele mooie acties zien. Er wordt door beide ploegen op het scherpst van de snee en vlug gespeeld. Een mooie match tot nu.

Een mooie voorsprong die kort na de rust zal moeten behouden of uitgediept worden want Jonathan heeft nog andere verplichtingen en zal na 7 minuten in het derde quarter het spel verlaten. Een minuut eerder heeft Zidan een driepunter gescoord (34-21). De voorsprong op het einde van dit quarter bedraagt 14 punten (38-24). Een mooi gat dat hopelijk voldoende is.

Na 1 minuut in het laatste quarter is de voorsprong 6 punten groter geworden (44-24). Poperinge vecht (niet letterlijk) voor iedere bal en de coach doet een uitstekend job. Hopelijk zal de vermoeidheid geen parten spelen bij de onzen want er zijn maar weinig wisselmogelijkheden met slechts 2 spelers op de bank. 7 minuten later blijft de voorsprong 20 punten (50-30). Het is binnen. De einduitslag is 50-32. Spijtig van het onsportieve gedrag van één van de spelers van Marke. In de laatste seconden van de wedstrijd maait hij, terwijl hij op de grond ligt, de benen van onder het gat van Milo. Gelukkig zonder veel erg. De scheidsrechter heeft dit niet gezien en heeft dus ook geen technische of onsportieve fout gegeven. Hij heeft de speler na de match wel aangemaand om zijn excuses aan Milo aan te bieden.

Op naar de volgende. Die match zal waarschijnlijk moeilijk zijn aangezien Roeselare ook met een groot verschil van Marke heeft gewonnen. Maar als de spelers “vechten” zoals vandaag, dan komt het wel goed.